Sunucu, Sanal Sunucu Ve Saldırı Korumalı Sanal Sunucu

By | Eylül 1, 2019

Sunucu Nedir?

Sunucu aslında ortalama bir bilgisayarın sahip olduğu bütün donanımlara sahip olan bir bilgisayardır. PC’lerden farklı olarak sunucularda 7×24 çalışması göz önünde bulundurularak yedekli güç kaynakları, gelişmiş soğutma sistemleri, hata toleransı için ECC belleklerler (RAM) ve iş yüküne uygun Xeon işlemciler kullanılmaktadır. Ek olarak sunucular kesintisiz elektrik,internet erişimine sahip olan tozdan ve nemden arındırılmış verimerkezlerinde barındırılmaktadır.

Sanal Sunucu Nedir?

Sanal sunucu yukarda anlatmış olduğumuz sunucuların donanımsal veya yazılımsal olarak sanallaştırılmasıyla elde edilen bölümlere denir. Sanal sunucular fiziksel sunucuları daha verimli bir şekilde kullanmamıza olanak tanır. Bir sunucu üzerinde birden fazla sanal sunucu kullanılabilir buda sunucu maliyetlerinin düşürülmesine olanak sağlar. KVM, Hyper-V, Vmware ESX gibi birden fazla sanallaştırma yazılımı mevcuttur.

Saldırı Korumalı Sanal Sunucu

Saldırı korumalı sanal sunucularda ise uygulamanız için maksimum güvenliği ve kesintisizliği sağlaması amacıyla sunucunuzun ağ bağlantısının firewalllar tarafından filtrelenmesi ile sağlanır. Layer 3, Layer 4 için ücretsiz olarak tüm hizmetlerimizde saldırı koruması mevcuttur. Layer 7 saldırı koruması için ekibimizle iletişime geçebilirsiniz. Bu sayede gelen saldırılardan sunucunuzun etkilenmez, uygulamanız kesintisiz olarak çalışmaya devam edebilir.

Saldırı Korumalı Sunucu

VDS Ve VPS Farkı Nedir?

VDS (Virtual Dedicated Server) ve VPS (Virtual Private Server)’ler sanal sunucu türleridir.

VDS’ler donanım tabanında sanallaştırılarak birbirinden ana makine haricinde tamamen bağımsız makineler elde edilir. Bu sayede VDS’lerde Windows ve herhangi bir istediğiniz işletim sistemini kullanmanız mümkündür.

VPS’de ise sanal sunucular yazılım tabanında sanallaştırılır. Bundan dolayı ana sunucunun işletim sistemine bağımlıdır. Windows işletim sistemi VPS üzerinde çalışmamaktadır. Performansı VDS’lere göre düşüktür. Kullanıcıya daha az yetki sağlar fakat VDS’lere oranla daha ucuzdur.

Cloudvist Saldırı Korumalı Sanal Sunucu Paketlerine Buradan Göz Atabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir