VMware ESXi Sistemlerde “Account Lock”Devre Dışı Bırakma

By | Nisan 15, 2021

VMware ESXi Account Lock

Account Lock Nedir?

VMware ESXi sistemlerde kullanıcı ve sistem güvenliğini arttırmak için bulunan “Account Lockout” özelliği belirli hatalı giriş sayısından sonra parola doğruluğu farketmeksizin ilgili kullanıcının erişimini kısıtlamaktadır.

Account Lock Nasıl Devre Dışı Bırakılır ?

Bu işlem direkt olarak sunucu üzerinden yapılamamaktadır. Account lockout devre dışı bırakabilmek için öncelikle ESXi sisteminize web client üzerinden giriş yapınız.

Giriş yaptıktan sonra Manage butonu ile yapılandırma ayarları kısmından “Security.AccountLockFailures” seçeneğini bularak Edit butonu ile düzenlemeyi aktif ederek değerini “0” olarak kayıt ediniz.

Bu işlemlerden sonra ESXi’de bulunan kullanıcılar için artık girişiniz kitlenmeyecektir. Bu özelliği devredışı bırakmadan önce yeterince güvenli bir parolanızın olduğundan emin olmalısınız.

Kullanıcı Kilitlenme Sorunu Güvenli Şekilde Nasıl Çözülür ?

Account lock özeliği VMware ESXi sisteminizin güvenliği için mevcuttur. Root kullanıcı adı standart bir kullanıcı adı olduğundan dolayı sürekli hatalı şifre denemelerine ve kullanıcının kitlenmesine sebep olmaktadır.

Bu sorunu ilgili özelliği kapatmadan çözmek isterseniz sisteminiz için ek bir kullanıcı ekleyerek güvenli bir parola oluşturabilirsiniz. Eklediğiniz kullanıcı adı global olarak listelerde yer almayan bir kullanıcı olacağından dolayı sürekli şifre deneme saldırılarına maruz kalmayacaktır.

Yeni kullanıcınız için admin , superuser, Administrator gibi yaygın kullanıcı adlarını seçmemeniz brutbforce saldırılarına maruz kalmaması için iyi olacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir