Cyberpanel Parola İşlemleri

By | Ekim 11, 2020

Cyberpanel Parola İşlemleri

Bu rehberimizde genelde sorun yaşanan Cyberpanel kontrol panelinin şifre-parola işlemlerini anlatacağız. Sanal sunucunuzu sanal sunucular sayfası üzerinden direkt olarak optimize edilmiş bir şekilde Cyberpanel yüklü şekilde sipariş verebilirsiniz. Sanal sunucunuzun bilgileri size 3 ile 5 dakika arasında mail ile ulaşacaktır. Tarafınıza iletilen mailde sunucunuzun SSH bilgileri yer almaktadır. Aşağıdaki rehber ile SSH üzerinden Cyberpanel Admin parolanızı elde edebilirsiniz.

Cyberpanel Web Arayüz Erişimi

Cyberpanele https://sunucuipadresiniz:8090 üzerinden erişebilirsiniz. Varsayılan kullanıcı adınız admin dir. Parolanızı bilmiyorsanız aşağıdaki rehberi takip edebilirsiniz.

Cyberpanel Admin Şifre Bulmak

  • Tarafınıza iletilen maildeki bilgiler ile SSH bağlantısını sağlayınız. Sanal sunucularımızda varsayılan SSH portu 22’dir.
  • Giriş sağladıktan sonra karşılama ekranında da yer alan sudo cat .litespeed_password komutu ile admin parolanızı görüntüleyebilirsiniz.

SSH girişini yapmanıza rağmen aşağıda bulunan resimdeki gibi bir karşılama ekranını görüntüleyemediyseniz sunucunuz hala ilk kurulum güncelleştirmelerini yapmaktadır. Bu işlem yaklaşık 5 dakika sürmektedir. Bu süreçte sunucunuzda güç işlemlerini (kapatma , yeniden başlatma , durdurma) çalıştırmayınız. Bu sunucunuzda hasarlara sebep olabilir.

 

Cyberpanel Admin Şifre Sıfırlama

SSH bilginizi hatırlıyor fakat Cyberpanel Admin paralarınızı unuttuysanız aşağıdaki komutu SSH üzerinden çalıştırarak sıfırlama işlemini yapabilirsiniz.

adminPass YENİPAROLANIZ

 

Cyberpanel Admin Şifre Değiştirme

Cyberpanel admin parolanızı Cyberpanel web arayüzü üzerindende değiştirebilirsiniz. Web arayüzüne giriş sağladıktan sonra üst kısımda yer alan Profil simgesine tıklayıp altta açılan sekmelerden Edit Profile butununa tıklayınız. Gelen pencerede yeni parolanızı oluşturabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir