Online Eğitim Sistemi

By | Eylül 3, 2020

Online Eğitim Sistemi Nedir ?

Fiziksel bir yer ya da zaman sınırı olmadan eğitiminde öğrencinin aynı yerde olmadığı internet erişimine sahip olan herkesin kendi seçtiği ortamda akıllı telefon olmak üzere tablet ve bilgisayar ya da akıllı televizyon gibi araçlarla eğitim alınabildiği sisteme online eğitim ismi verilmektedir. Uzaktan eğitim ile ders alımları canlı sunum üzerine gerçekleşebileceği gibi daha önce anlatılmış olan bir bilgi ve dersin gösterimiyle de gerçekleşebilmektedir.  Bunun yanı sıra  online eğitim sanal olarak tüm eğitim aşamalarını içeren bilgi aktarımı olmaktadır.

Online Eğitim Metotları 

Online eğitim aynı ortamda bulunma koşulu olmadan video olmak üzere bilgisayar ve çoklu ortam teknolojisi gibi unsurlar aracılığı ile gerçekleştirilebilmektedir. İş ve yaşam temposu sebebiyle zaman bulamayan kişiler hem de yurtdışında eğitim almak isteyip imkanı olmayanlar için online eğitim sistemleri hayat kurtaran seçenekler arasında yer almaktadır. günümüzde evden çıkmayı gerektiren salgın hastalıklar ya da özel durumlar sebebiyle online eğitim kavramı en önemli konu başlıkları arasında yer almaktadır. Bu aşamada velilerin teknolojinin zararları ve yararları konusunu etraflıca düşünüp dikkate almaları gerekmektedir.

Uzaktan Eğitim Avantajları

Uzaktan öğrenim ile eğitim almak isteyen kişilerin merak ettiği detaylar içerisinde bilgi aktarımlarında  metotların nasıl ilerlediğidir. Bu yöntemler arasında sıklıkla kullanılanlar ise online eğitim sistemleri içerisinde bir eğitmen ve öğrenciler aynı sanal sınıfa katılırlar. Eğitmen tüm sınıfa online olarak ders anlatır ve  eğitim süreci bu şekilde devam eder. Eğitimin kapsamına giren ders notları, video materyalleri ve sesler gibi unsurlar öğrencilere daha önceden sunularak buna bağlı olarak öğrenciler kendi istedikleri yerde ve zamanda kendi becerilerine ve öğrenme hızlarına göre eğitim süreçlerinin şekillendirebilmektedir. Karma dersler yönteminde ise öğrenciler bazı zaman senkronize bazı zaman ise ayrı ayrı derslere katılabilmektedir. Bu aşamada evde daha iyi vakit geçirmek online eğitimlerden daha fazla verim almaya olanak sağlamaktadır.

Zaman ve mekandan bağımsız olarak öğrenme tecrübesi sunan online eğitim sisteminin en büyük avantajı şüphesiz istenilen yerde ve istenilen zaman içerisinde eğitim alınabiliyor olmasıdır. Bunun yanı sıra her ne kadar online eğitim sistemi ile eğitim alırken hazırlanmak ve okula gitmek için zaman harcamaya gerek kalmadan eğitim alma imkanı sunarken eğitiminin anlatım biçimi ve mimikleri öğrencilerin ilgisini diri tutabilecek kadar yeterli olmayabilmektedir. Kişinin yaşam temposu yoğun olsa dahi online eğitime ayıracak zaman bunulabilir. Kaçırılan ya da tam olarak odaklanılamayan dersleri daha sonra tekrar izleme şansı olurken, herkese eşit seviyede olanaklar sunduğu için eğitimde fırsat eşitliği imkânına da sahip olunmaktadır.

Ücretsiz Online Eğitim Sistemi

Cloudvist kiralık sunucular ile birlikte ücretsiz olarak kullanıma hazır online eğitim sistemi talebinde bulunabilirsiniz. Online eğitim sistemi alt yapısında Bigbluebutton ile birlikte Moodle kullanılmaktadır.

Fiziksel sunucu sayfamızdan paketlerimizi inceleyebilir, aklınıza takılan sorular için teknik ekibimize ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir