Dedicated, Fiziksel, Kiralık Sunucu Nedir?

By | Aralık 18, 2019

Bu kelimelerin hepsi aynı sunucu tipini işaret etmektedir. Farklı kullanımlardan dolayı farklı sunucular olarak anlaşılıyor olsada hepsi bir donanımın sadece bir kullanıcıya tahsis edildiği durumu ifade eder. Yazımız Dedicated sunucu, fiziksel sunucu yerine kiralık sunucu adını kullanacağız.

Kiralık Sunucu Nedir?

Dedicated sunucu, donanımın direkt olarak talep eden kullanıcıya tahsis edildiği sunuculardır. Bulut ve sanal sunuculardan farklı olarak ilgili hizmette sadece hizmeti alan kullanıcı bulunur. Sanal sunucular hakkında bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Aşağıdaki görselde bir adet sunucuyu görebilirsiniz. Dedicated sunucu kiralama hizmeti alındığında kullanıcıya tahsis edilen örnek bir sunucudur.

Kiralık Sunucu

Kiralık Sunucu Neden Kullanılır?

Dedicated sunucular sanal sunuculardan istenen performansın alınmadığı veya daha fazla özelleştirme istenildiği durumlarda kullanılır. Bulut sunucular gibi paylaşımlı değildir donanım tamamen kiralayan kullanıcıya tahsis edilir. Sunucu tamamen kullanıcıya tahsis edildiği için yönetimde kullanıcıya aittir. Donanım arızalarına karşı bulut sunucular kadar dayanıklı değildir. Cloudvist kiralık sunucularda disk arızalarını tolere etmek için tüm yapılandırmalarda çift disk sunularak RAID 1 yapma imkanı bulunmaktadır.

Ekran Kartlı Sunucu

Cloudvist dedicated sunucu paketlerinde isterseniz ücretsiz olarak ekran kartı talep edebilirsiniz. Sunucularda varsayılan olarak ekran kartı bulunmamaktadır. Grafik işlem birimine ihtiyaç duyduğunuz projelerde ekran kartı sunucunuza ücretsiz olarak sağlanmaktadır. Ücretsiz ekran kartı talep edebileceğiniz sunucuları bu bağlantıdan inceleyebilirsiniz.

Kirala Senin Olsun Sunucular

Kirala senin olsun kampanyası bir süre kiralanan sunucunun süre sonunda size hediye edilmesidir. Cloudvist fiziksel sunucu paketlerinde Bulut A ile başlayan paketleri 18 ay boyunca kiralarsanız süre sonunda sunucu size hediye edilmektedir. Üstelik kiralama fiyatı ile aynı fiyata.

Cloudvist Kirala Senin Olsun sunucu paketlerini buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir