Sanal Sunucu Nedir? Cloudvist VDS Satın Al

By | Kasım 13, 2019

Sanal sunucu, fiziksel olan bir sunucunun yazılımlar ile sanallaştırılması ve böylelikle birden çok sunucuya bölünmesi yoluyla kaynakların en etkin ve yararlı bir biçimde kullanılmasını sağlamakta olan bir yapıdır. Daha kısa bir anlatım ile sanal sunucu teknolojisi; bir sunucuda, birbirinden bağımsız olarak pek çok işletim sistemini bulunmasıdır.

Sanal sunucunun İngilizce olarak bilinen ve çoğu zaman kullanılan adı; virtual private serverdir. Bu sanal sunucuların tamamı fiziksel bir sunucunun içerisinde yer alır ve bunlara dedicated adı verilir. Bununla birlikte, sistem içinde bulunan her sanal sunucu yani vps diğerlerinden bağımsız olarak çalışır.

Sanal sunucular içerisindeki Vds’nin açılımı; virtual dedicated serverdır. Vds, donanımsal olarak sunucunun bölünmesi ile ortaya çıkmaktadır. İşlemler sonrasında oluşan vdsler, birbirinden bağımsız ve ayrı olarak istedikleri işletim sistemini kullanabilmektedirler. Fakat, bir vds ye atanmış olan kaynak ve özellikler, ana sunucunun bölünmesi sonucunda oluşmuş diğer vdsler tarafından kullanılamamaktadır. Aynı zamanda, ana sunucu tarafından oluşturulmuş olan bir vds de, herhangi bir sorun meydana geldiği zaman, aşırı kaynak tüketimi olduğu zaman ya da bir saldırı olduğu zaman bu durumlardan diğer vdsler etkilenmemektedir.

Vds Fiyatları

Her geçen gün gelişen teknoloji ile birlikte bilgisayar ve internet teknolojilerinde de gelişme kaydedilmektedir. Çağımızın internet çağı olması, kişilerin ve markaların da online ortamda var olma girişimleri, internet teknolojisi hizmeti sunan firmaların sayısını arttırmaktadır. Bu nedenle, internet teknolojisi sektöründe, firmalar arasında rekabet ortamı bulunmaktadır. Dolayısı ile her hizmet gibi sanal sunucu hizmeti de farklı içeriklerle ve farklı fiyatlarla sunulmaktadır. Farklı içerik ve paketlerle sanal sunucu ve vds hizmeti veren firmalardan bir tanesi de; CloudVist’tir. CloudVist, performansı yüksek olan ve oldukça uygun maliyetli vds sunucusu hizmeti vermektedir. Eğer siz de ucuz vds hizmetini kaliteli bir biçimde almak istiyorsanız www.cloudvist.com adresini ziyaret edebilir, paket ve fiyat seçeneklerini inceleyebilirsiniz. 29.90 TL’den başlayan, içerik ve hizmete göre değişen fiyatlardan yararlanabilirsiniz.

CloudVist’te vds hizmetleri paketler halinde sunulmaktadır. Aylık olarak 29.90 TL’den başlayan paket fiyatları, 119.90 TL’ye kadar çıkabilmektedir. Fiyatlar arasındaki farklılıklar, paket içeriklerinden ve hizmetlerin artmasından dolayı kaynaklanmaktadır. Buna göre; aylık ücreti 29.90 TL olan Bulut-1 paketi içeriğinde; 1 çekirdek işlemci, 2GB ram, haftalık yedekleme, online kontrol paneli yer almaktadır. Aylık ücreti 49.90 TL olan Bulut-2 paketinde ise; 2 çekirdek işlemci, 3GB ram, online kontrol paneli, 50GB ssd disk yer almaktadır. Görüldüğü gibi fiyatla birlikte paketlerin içerikleri de artmaktadır.

Sanal Sunucu Nedir ve Vds Satın Al
Sanal Sunucu Nedir ve Vds Satın Al

Vds Satın Al

Vds satan firmalar arasında CloudVist de yer almaktadır. Müşterilerin ihtiyaçlarına ve beklentilerine göre oluşturulmuş olan vds sunucu paketleri farklı fiyatlarla sunulmaktadır. Firmanın web sitesine girerek bu paketleri inceleyebilir, vds satın al seçeneğine tıklayarak satın alma işlemini kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

CloudVist’te satışı yapılıp hizmeti verilen vds sunucu paketleri farklı özelliklere ve içeriklere sahip olsa da temelde belli başlı ortak özellikler barındırmaktadır. Bu ortak özellikler ise şunlardır:

  • Seçilebilir olan lokasyon
  • Fiyatın sabit kalma garantisi
  • 1 Gbps erişim
  • Seçilebilir olan işletim sistemi
  • Limiti olmayan işlemci çekirdeği seçeneği
  • Opsiyonel olan yedekleme hizmeti
  • Giriş seviyesinde optimizasyon
  • Ücrete tabi olmayam kurulum hizmeti

CloudVist’in müşterilerine verdiği, fiyatın sabit kalma garantisi kapsamında, müşterilerin satın aldıkları hizmeti devam ettirmesi durumunda 2 yıl süresince paket fiyatı sabit kalmakta ve herhangi bir değişikliğe uğramamaktadır. Aynı zamanda, ücretsiz yeniden kurulum hizmeti ile müşteriler tek bir tıkla işletim sistemlerini yeniden yükleyebilmekte ya da kullandıkları işletim sistemini değiştirebilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir