WordPress Nedir? WordPress’in Avantajları Nelerdir?

By | Kasım 24, 2021

İnternette içerik üretmek herkesin istediği fakat nerden başlayacağını bilemediği bir süreç. Bu sürecin en büyük destekleyicilerinden biri de WordPress. “WordPress nedir?” sorusunun yanıtı ise yazımızın devamında sizlerle.  Ücretsiz bir içerik üretme sistemi olan WordPress şu ana kadar binlerce kullanıcısına kendi bloğunu oluşturma imkânı sunmuştur. WordPress Blog olarak başlayan bu süreçte teknolojik alt yapısını sürekli geliştirerek yoluna devam etti.

WordPress nedir kullanım alanları nelerdir sizler için derledik. Kullanım kolaylıkları ve anlaşılır ara yüzü ile kullanıcıların ilk tercihi olan WordPress’i birlikte inceleyelim. Farklı muadilleri çıksa da kalitesi ile kendini ortaya koyan WordPress’in en avantajlı özelliklerinden biri ise ücretsiz ve kolay kuruluma sahip olması. WordPress kullanım bilgileri ve detayları, en net haliyle sizlerle…

WordPress Ne işe Yarar?

Şahsi ya da bir kuruma bağlı olarak internet üzerinden içerik üretmek istiyor olabilirsiniz. Bunun için yüksek miktarda paralar ödeyerek internet veri tabanı almak ilk tercihiniz olmayabilir. Bu tarz durumlarda WordPress harika bir kurtarıcıdır. Ücretsiz kurulum ve ihtiyaca yönelik tema seçimleriyle markanızı en iyi şekilde ifade edebilirsiniz.

WordPress üzerinden kuracağınız internet sitesi markanızı olumlu yönde etkiler. Günümüzde internet sitesi olmayan ya da sosyal medyada var olmayan marka neredeyse yok denecek kadar azdır. WordPress üzerinden kuracağınız siteniz sayesinde müşteri ve kullanıcılarınıza ulaşmanız oldukça kolaydır. Sizinle çalışmak isteyen insanlar öncelikle olarak sizleri araştırır. Sizlerin hakkında ön bilgi almak, marka güvenilirliğinizi arttırır.

Üstelik WordPress üzerinden kuracağınız internet sitenize ürün fotoğraflarınızı, blog yazılarınızı ve sosyal medya hesaplarınızın bağlantılarını iliştirebilirsiniz. İnternet sitenizin interaktif olması kullanıcılarınızın aklında kalmanızı arttırır. WordPress, kişisel verilerin korunmasına ve olası virüs saldırılarına karşı korumalıdır. İnternet sitenizde olmasını istediğiniz tüm bileşenleri ve arayüzleri WordPress’te bulabilirsiniz.

WordPress Avantajları Nelerdir?

Basit düzeyde bir internet sitesine sahip olmak için WordPress en iyi seçenektir. Site yönetiminizi kendiniz yapar ve markanıza dair güncelliğinizi korumuş olursunuz. Görsellik, ara yüzler ve çok daha fazlası WordPress ile elinizin altında bulunur. Şimdi WordPress üzerinden kuracağınız internet sitesinin sunduğu avantajlarından bahsedelim:

  • WordPress ücretsizdir. Sadece belirli tema ve şablon kullanımlarınızda ekstra ücret sizin kişisel tercihinize bağlıdır.
  • WordPress üzerinden kuracağınız internet sitesi özellikle de yeni bir markaysanız bütçe dostunuzdur. Tasarımcı ve yazılımcı arkadaşlara para ödemeksizin tüm kontrol sizdedir.
  • Arama motoru optimizasyonu yaptırmadan da internet sitenize tıklanma çekebilirsiniz. WordPress güvenilirliği güncellik ile birleştiğinde sizlere bunu sunar.
  • WordPress açık kaynak kodlu bir yazılıma sahiptir. Bu demektir ki sitenize ekleme ve çıkarma yapmak istediğiniz çok fazla uğraşmadan tüm değişiklikleri kolayca halledebilirsiniz.
  • Alt yapısal bağlantı problemleri yaşamazsınız. Sitenize kullanıcılar anında bağlanır ve siteniz, düzenli olarak güncellenir. Kasma, donma ve internet erişim problemleri ile uğraşmazsınız.

Bunlar ve çok daha fazlası sizleri WordPress’te beklemektedir. Güvenle indirip kurabileceğiniz WordPress, internet dünyasına giriş için atabileceğiniz en emin adımlardan birisi olacaktır.

WordPress Kolay Kurulum

WordPress’in avantajlı dünyasına adım atmadan önce ilk olarak hosting hizmeti satın almanız gerekmektedir. Hosting hizmeti, daha net ifadeyle web barındırma alanı olarak açıklanabilir. İnternet üzerinde var olmak için bu alanı satın almanız gerekmektedir. Hosting hizmeti sayesinde markanıza ait bütün bilgi ve görseller, bütün yıl boyunca saklanır ve koruma altına alınır. Böylelikle internet sitenize ait bir sunucu da bulunacaktır.

Web sunucunuzu satın aldıktan sonra WordPress kurulumunu gerçekleştirebilirsiniz. Sonrasında ise uğraşmadan tasarımlarınızı yapmaya ve sitenizi hazırlamaya başlayabilirsiniz. Kişiselleştirdikçe markanızın özünü ve yansımasını yarabileceğiniz onlarca tema, renk ve görsellik WordPress’tedir. WordPress yüklemeleriniz için internette güvenilir sitelerden faydalanabilirsiniz.

Word Press Güvenilir Mi?

İnternete dair birçok soru işaretinden biri de güvenilirlik konusudur. Her gün gelişen teknolojiler korumaları beraberinde getirse de kullanıcıların şüphe duyduğu durumlar devam etmektedir. WordPress gibi kendi markanızı temsil edeceğiniz internet platformları konusunda endişelenmeniz ise oldukça doğaldır. Bununla birlikte WordPress, en güvenilir oluşumlar içinde yer almaktadır.

WordPress hizmete başladığı 2001 senesinden itibaren teknoloji dünyasında yerini korumaktadır. Kullanıcılarına yaşatılacak olası virüs saldırılarına ve hack olaylarına karşı koruma sağlamaktadır. Muadillerine göre edindiği tecrübeler ile hizmetine devam eden WordPress’e şans vermemeniz için hiçbir neden yoktur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir