Hyper Converged Nedir?

By | Kasım 13, 2022

Hyper Converged Yapılar

HCI olarak da bilinen Hyper Converged yapılar Hiper Bütünleşik Altyapı anlamına gelmektedir. Depolama, bilgi işleme ve ağ gibi her bir sunucu öğesini farklı donanımlar yerine tek bir kanalda birleştirip yazılım kullanarak sanallaştıran altyapı sunucularıdır. Bu sunucu yazılım tabanlıdır ve temelde veri merkezlerinin yönetimini basitleştirmek, teknoloji işletmeleri için verimli altyapı geliştirmek amacıyla kullanılır. HCI, web tabanlı işletmelerin mühendisleri tarafından kendi hareketli süreçlerini en yüksek verimlilikte ve etkinlik çerçevesinde gerçekleştirmek amacıyla ortaya çıkmıştır. HCI 2009 yılında BT mühendisleri tarafından oluşturulmuştur. Bu sistem diğer işletmelerin hareketli süreçlerini yönetmenlerine, teknoloji ortamında rekabet avantajı elde etmeye katkı sağlanmıştır. Günümüzde farklı sektörlerde farklı teknolojik altyapılara sahip işletmeler tarafından Hiper Bütünleşik yapılar tercih edilmektedir.

Hyper Converged Yapılar ve Çalışma Düzeni

Bu sistem sanal sunucuları barındırmak için temelde bir yazılım tabanlı depolama mimarisi kullanır. Aynı zamanda sunucu kaynaklarını bir sanallaştırma motoru ile sanallaştırır. HCI sistemleri tek noktada hata riskini ortadan kaldırır. Olası bir hata durumunda bir veya birden fazla sunucu servis dışı kalabilir fakat yapı üstünde çalışan uygulamalar bundan etkilenmez. Karmaşık yapıların ortadan kaldırılmasıyla basitlik sağlanır. Bu nedenle HCI sistemi;

  • Çevik,
  • Esnek,
  • Kolay ölçeklenebilir,
  • Uygun maliyetli bir sistemdir.

Yukarıdaki özelliklere sahip olan sistem aynı zamanda kurumsal iş yükleri için bulut benzeri ölçeklenebilirlik ve kullanılabilirlik sağlar. Bu durumda sistem çeşitli kullanım durumları için en iyi seçim haline gelir.

Hyper Converged Yapılar ve Avantajları

HCI yapılar zorlu uygulama ve karmaşık kullanım durumlarıyla ölçekleme avantajıyla rekabetçi dijital dünyaya ayak uydurmayı sağlar. Depolama için de fayda oluşturan bu sistem depolama kullanımını basitleştirir. Aynı zamanda depolama altyapısını etkin olarak kontrol etmeye olanak tanır, otomasyon sağlar ve merkezi yönetim araçlarını işlevsel olarak birleştirir. Kullanılan bu sistem maliyeti de azaltır. Olağanüstü bir durum olduğunda sistemde veri koruması sağlanır. Bu avantajları sağlayan Hyper-Converged sistemi operasyonel verimliliğin kazanılması için oldukça etkilidir. HCI kullanılan bir işletmede ihtiyaç duydukça yapıya ünite eklenebilir ve çıkartılabilir. Ünite ekleme çıkarma işlemi sırasında ise bir downtime meydana gelmez. Hyper-Converged sistemiyle birlikte bulutta yerel hiper birleşik sistem oluşturulur. Sistem aynı zamanda hızlı depolama sağlamaya ve iş yüklerini hızlandırmaya yardımcı olur.

 

Minimum 3 adet fiziksel sunucu ile tarafınıza özel Hyper Converged yapı oluşturulmasını talep edebilirsiniz. Fiziksel sunucu paketlerini bu bağlantıdan inceleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir